A befőző automata az alábbi dolgokra alkalmas:
- befőzésre
- italok melegentartására és kiadagolására
- virsli melegítésére és melegen tartására
- leves melegítésére és melegentartására
A készülék csak magánhasználatra, nem pedig ipari és kereskedelmi célokra alkalmas.
- Fehérre zománcozott acél készülékház
- Beépített, 1800W teljesítményű rejtett fűtőelem
- Készülék alján beépített csap a víz, forralt bor, vagy egyéb elkészített ital egyszerű és gyors leengedéséhez
- 2 db hideg tapintású műanyag fogantyú
- Könnyű, hőálló műanyag fedél
- Tartozék rács a befőttes üvegek elválasztásához
- Alkalmas: többek között: befőtt készítéshez, dunsztoláshoz, csirátlanításhoz, forralt bor készítéshez
- 230 V, 50 Hz bemeneti feszültség
- Tartósítószer nélküli befőzéshez az egészség jegyében
- Cukor és tartósítószer nélkül segíti a befőzést és savanyítást gyümölcsök, zöldségfélék és lekvárok terén
- Hosszú távra, tartósítószerek nélkül alkalmazható a készülék
- Acél készülékház, mely hőálló, tartós anyagból készült
- Műanyag fedője törésálló és hőálló
- A készülék magasság: 48 cm, átmérője: 37 cm, súlya: 6 kg
- Kábel hossza: 110 cm
Kiemelten sokoldalú, multifunkciós készülék, használható többek között:
- Levesek, sültek, húsok, pörköltek tartósítására
- Forró italok: tea, forralt bor készítésére és melegen tartására
- Gyümölcsök, zöldségnövények, savanyúságok befőzésére, csírátlanítására
- Lekvárok dunsztolásához, csirátlanításához.
Összevetve a hagyományos befőzési folyamatokkal:
- gyorsabb és kényelmesebb
- akár cukor nélkül, édesítőszerekkel is végezhetjük a befőzést, gondolva cukorbetegekre és azokra, akik testsúlyukra ügyelni szeretnének
- nem ad semmilyen mellékízt a befőttekhez, amelyek a tartósítószerekből erednének
- a gyümölcsök nem főnek szét a befőzés során
- a gyümölcsök megóvhatóak a megbarnulástól citromsav vagy kén használata nélkül is, amely lehetővé teszi, hogy az ezekre allergiásak is fogyasszanak belőle
- akár 18 üveggel készíthetünk egyszerre kedvenc befőttünkből
- az így elkészített befőtteket, savanyúságokat később nem szükséges hűvös helyen tárolni
- a befőzés során nem keletkezik gőz, pára, és ragacsos szennyeződés, amely révén konyhánk tisztaságát
megőrizhetjük
- lerövidül az elkészülés folyamata
- nincs szükség száraz dunsztolásra, tartósító szerekre, és nem kell napokon át kerülgetni a dunsztban lévő üvegeket
- megtartja a gyümölcsök eredeti ízét, nem csökken azok vitamin tartalma sem
- mivel érettebb gyümölcsökkel dolgozhatunk, jelentősen kevesebb cukrot kell használnunk a befőzéshez
- ezzel az eljárással ízletesebb, zamatosabb befőttek készíthetőek el
A készülék elvégzi a dunsztolást, csirátlanítást, egyenletes hőmérsékletet tartva az üvegeknél, ez lehetővé teszi, hogy tartósítószerek nélkül, egészséges befőtteket savanyúságokat készíthessünk.
A korábban használt, bevált receptjeinktől nem kell megválni, használhatóak azok is a készülékkel! Cukorbetegek, fogyni kívánók számára akár a cukor mellőzhető.
Csomag tartalma:
- Silvercrest SEAD 1800 B1 digitális befőzőautomata
- Műanyag rács (üvegek elválasztásához)
- Magyar kezelési útmutató
Kiegészítő információk:
A termékhez lekvárfőző és ivólé / szörpkészítő betét nem tartozék és nem is készült, sem vásárolható meg.
Ha először üzemeli be a készüléket, előfordulhat, hogy a gyártásból visszamaradt anyagok miatt enyhén kellemetlen szag képződik. Ez
teljesen ártalmatlan és kis idő elteltével elmúlik. Gondoskodjon elegendő szellőzésről, nyisson ki például egy ablakot.
A befőzéshez/eltevéshez a gumigyűrűs és csatos üvegek a legalkalmasabbak.
A befőttesüvegeknek épnek kell lenniük! A befőttesüvegeknek lehetőleg csíra- és baktérium-mentesnek kell lenni, ellenkező esetben a befőzött élelmiszer gyorsan megromlik. Legjobb, ha a befőttesüvegeket az élelmiszer betöltése előtt kb. 5 –7 percig kifőzi. Az élelmiszert lehetőleg tölcséren keresztül töltse a befőttesüvegekbe. A befőttesüvegek peremének lezáráskor feltétlenül tisztának kell lenniük. A megtöltés után lehetőleg hamar zárja le az üvegeket.
A képernyő háttérvilágítása kb. 5 perccel a forgószabályozó utolsó működtetése után automatikusan kikapcsol, ha nem indítja el a felmelegítő folyamatot. A képernyőn lévő beállítások továbbra is láthatók. Az egyik forgószabályozó működtetése révén ismét bekapcsolódik a képernyő háttérvilágítása.
Befőzés alatt élelmiszerek hőhatással történő tartósítását értjük. A befőzött élelmiszer fajtájától és mennyiségétől függően sterilizálási és pasztörizálási folyamatot különböztetünk meg. Sterilizáláskor a befőzendő élelmiszert legalább 100 °C-ra melegítjük fel. Pasztörizálás közben a felemegítés hőfoka 80 °C. Házi használatra elegendő a pasztörizálás. Ehhez megfelelő csavaros fedelű vagy gumis befőttesüvegre van szükség.
Csak friss élelmiszereket tartósítson! A túlérett zöldség és gyümölcs nem alkalmas befőzésre. Ügyeljen arra, hogy a befőttes üvegek tiszták legyenek! Főzze ki a befőttes üvegeket kb. 5 –7 perccel azelőtt, hogy bele töltené az élelmiszert. Így valamennyi csíra és baktérium elpusztul.
Töltsön annyi vizet a befőzőautomatába, hogy a felső befőttesüvegek legalább 3/4 részig vízben álljanak. Ne lépje túl a MAX jelzést. Ügyeljen arra, hogy az alsó sorban lévő befőttesüvegek jól le legyenek zárva, hogy ne menjen az üvegekbe víz.
Szállítási információk:
A megjelölésű termékeinket (kínálatunk 99%-a) saját készletről tudjuk szállítani, 1-2 munkanapos átfutással MPL-el, vagy 2-3 munkanapos átfutással FOXPOST csomagautomata esetén. Sikeresen véglegesített rendelését akár már másnap átveheti otthonában!*
Az elérhető szállítási módok és díjak megtekinthetők ide kattintva. Kérjük, vegye figyelembe, hogy csomagautomatába csak a kompatibilis méretű termékek szállíthatók (ez a mód csak azoknál a terméknél válsztható majd ki kosárba tétel után).
*munkanapokon, délelőtt leadott rendelés és MPL szállítás esetén