A sous vide (franc . sous = alatt, vide = vákuum) vagy vákuumos főzés egy különleges főzési módszer, amely során az elkészítendő terméket egy előzőleg légmentesen lezárt speciális műanyag tasakban alacsony hőmérsékleten vízfürdőben főzik meg . A főzési hőmérséklet 100°C alatt van, ezért ez a módszer kifejezetten kíméletes. Az alacsony hőnek köszönhetően a termékek molekuláris szinten lassabban változnak, ami révén a főzési eredmény omlósabb és szaftosabb lesz . Sous-vide főzés esetén a légmentes csomagolás révén a legtöbb íz- és tápanyag megmarad, ezért a vákuum alatt főzött ételek különösen ízletesek. Vákuum alatt a fűszerek íze is fokozódik. Ezért inkább kevesebb fűszert használjon és adott esetben utólag fűszerezze meg az ételt.
Az utolsó generációs, sous-vide főzési technika egyre gyakrabban megtalálható a modern éttermekben és a főzni szerető amatőr szakácsok konyháiban is. Miért? Mert az egészséges, zsiradék nélküli, ízletes és egyenletes főzést promoválja, amely során az ételek tápanyagtartalma megmarad és a végeredmény magasabb rendű, mint a hagyományos főzési folyamat végeredménye. A főzési technika alapelve az élelmiszerek vákuumozott zacskóban, viszonylag alacsony hőmérsékleten, vízben történő (55°-65°C) főzése.
Az Unold termék erre a technikára született, ötvözve az egyszerű és hatékony használat összes alapelvét. Kis méreténél fogva könnyen tárolható, egyszerűen használható: belehelyezzük a vízzel töltött edénybe (amelybe az élelmiszereket tartalmazó vákuumzacskók kerülnek), beállítja a víz kívánt hőfokát... és elindítja. Többé nincs kellemetlen szag, füst a konyhában, az egész konyhai művészetet megújítja, marha, disznó és szárnyashúst, zöldségeket, tengeri gyümölcsöket, desszerteket, szirupokat, majdnem mindent készíthet vele, csak sokkal ízletesebben, mint ahogyan azt addig megszokta. A készülék nem mosható mosogatógépben.
- Teljesítmény: 1300W
- Tápellátás: 220-240V 50Hz
- Állandó hőmérséklet a hőpompának köszönhetően
- Zsiradék nélkül használható
- Timer funkcióval van ellátva (akár 60 óráig)
- Automatikus leállás, amikor nincs elegendő víz
- LCD kijelző
- 0 °C - 95 °C közötti állítható hőmérséklet
- Minden hőálló, legalább 18 cm magas edénnyel használható
- Anyaga: műanyag, rozsdamentes acél
- Sous-Vide multifunkcionális főzőeszköz
- Vákuumpároláshoz, alacsony hőmérsékletű pároláshoz, főzéshez, melegítéshez és melegen tartáshoz
- Praktikus és rugalmasan használható minden hőálló, legalább 18 cm magas edényben
- Intuitív kezelés az érzékelős gombokkal
- Nemesacél készülékház
- Egyszerűen rögzíthető az edény szélén
- Helytakarékosan tárolható
Főzőedény és egyéb kiegészítők nem tartozék, csak szemléltetik a termék használatát!
Szállítási információk:
Karácsonyi ajándékát mind MPL-el, mind FOXPOST-al december 23 hétfőig kiszállítjuk, amennyiben rendelését legkésőbb 2024. december 20. péntek délig (12:00) leadja.
A megjelölésű termékeinket (kínálatunk 99%-a) saját készletről tudjuk szállítani, 1-2 munkanapos átfutással MPL-el, vagy 2-3 munkanapos átfutással FOXPOST csomagautomata esetén. Sikeresen véglegesített rendelését akár már másnap átveheti otthonában!*
Az elérhető szállítási módok és díjak megtekinthetők ide kattintva. Kérjük, vegye figyelembe, hogy csomagautomatába csak a kompatibilis méretű termékek szállíthatók (ez a mód csak azoknál a terméknél válsztható majd ki kosárba tétel után).
*munkanapokon, délelőtt leadott rendelés és MPL szállítás esetén