A sous vide (franc . sous = alatt, vide = vákuum) vagy vákuumos főzés egy különleges főzési módszer, amely során az elkészítendő terméket egy előzőleg légmentesen lezárt speciális műanyag tasakban alacsony hőmérsékleten vízfürdőben főzik meg . A főzési hőmérséklet 100°C alatt van, ezért ez a módszer kifejezetten kíméletes. Az alacsony hőnek köszönhetően a termékek molekuláris szinten lassabban változnak, ami révén a főzési eredmény omlósabb és szaftosabb lesz . Sous-vide főzés esetén a légmentes csomagolás révén a legtöbb íz- és tápanyag megmarad, ezért a vákuum alatt főzött ételek különösen ízletesek. Vákuum alatt a fűszerek íze is fokozódik. Ezért inkább kevesebb fűszert használjon és adott esetben utólag fűszerezze meg az ételt.
Illatos , omlós szaftos ételek - a kulcs : Sous Vide ( ejtsd szuvid ) főzés : Egy egyszerű és pontos reprodukálható főzési módszer, sokáig csak a top Shéfek titkos tudományának vélték és kizárólag Michelin csillagos éttermekben használták. A még ízletesebb és egészségesebb főzési rendszer lényege, hogy a ételt vákuum alatt sosu vide főző tasakba zárva - ételtől függően - rövidebb - hosszabb ideig "alacsony" hőmérsékletű cirkulált vízbe helyezve, az étel tökéletesen megfő. Csomagból kibontást követően igény szerint átsüthető. A vákuum csomagolásnak köszönhetően az étel megtartja az értékes összetevőit, hihetetlenül szaftos és omlós állagot biztosítva az ételnek.
A sous vide által főzött ételt lehűtés követőn akár 15 napig tárolható a hűtőszekrényben ezzel biztosítható, hogy akár előzetesen előkészíthetőek legyenek az élelmiszerek.
További előnye, hogy a maghőmérséklet pontosan szabályozható, mivel az alapszabály szerint: vízhőmérséklet = maghőmérséklet. Az ételek túlfőzése helyesen megválasztott hőmérséklet esetén tehát szinte kizárt, mivel az egyes összetevők legfeljebb a víz hőmérsékletét veszik fel.
SilverCrest SV 125 Maxi Pack sous-vide vákáuumcsomagoló tulajdonágai:
- Háztartási vákuumozó és fóliázó
- 125 W teljesítmény
- Műanyag tasakok, tároló dobozok vákuumos lezárásához
- Optimális pl. lefagyasztás előtt
- Ideális húsokhoz, gyümölcsökhöz és zöldségekhez
- Optimális nedves élelmiszerekhez, és nyomáséra érzékeny gyümölcsökhöz is
- Egyszerűen kezelhető, egyetlen gombnyomással működő, teljesen automata készülék
- Extra erős, 0,75 bar vákuumszivattyú
- 125W-os forrasztó huzal
- Megmunkálási szélesség: max. 30 cm
- A hegesztést és a vákuumozást jelző ellenőrző lámpákkal
- 220 - 240 V / 50 Hz bemeneti feszültség
- Kábeltároló rekesz a készülék aljában
- Kábel hossza: 130 cm
- Méret: 386 x 146 x 56 mm
- Súly 2 kg
- A készlet erejéig fehér vagy fekete színben
- Elektronikus szabályozás
- Kiszívás és lezáás egy munkafolyamatban
- Erős kiszívó pumpa
- 2 kontroll lámpa
- Alkalmas sous-vide főzéshez
- Alkalmas külső vákuumozásra is a mellékelt tömlőkkel
- Magyar nyelvű használati útmutatóval szállítjuk
- Wet funkció: a nedves és léfús élelmiszerekhez
- Soft funkció: lágyvákuumozás puha, nyomásra érzékeny élelmiszerekhez (pl. bogyós gyümölcsök, torta... stb)
Wet funkció:
Ha a tasakba nedves élelmiszert (pl. pácolt hús / hal, konyhakész, felszeletelt zöldség / gyümölcs) helyez, az hibás hegesztést eredményezhet. A Wet funkció bekapcsolásakor a hegesztési idő a jobb hegesztési eredmény érdekében megnő.
Soft funkció:
A Soft funkció alkalmazásakor csökken a vákuumozóerő, így a nyomásra érzékeny élelmiszerek (pl. bogyós gyümölcsök, torta) nem nyomódnak meg.
SilverCrest SSVS 1000 B2 sous-vide főzőrúd tulajdonságai:
- Sous-Vide multifunkcionális főzőeszköz
- Vákuumpároláshoz, alacsony hőmérsékletű pároláshoz, főzéshez, melegítéshez és melegen tartáshoz
- Praktikus és rugalmasan használható minden hőálló, legalább 15 cm magas edényben
- Pontos párolás az elektronikus hőfokszabályozás (30 - 95 °C között, 0,1 °C-os lépésekben), valamint a vízkeringetés által
- LED kijelző időzítővel és aktuális vízhőmérséklettel
- Intuitív kezelés az érzékelős gombokkal
- 99 órás és 59 perces időzítő: 1 perces lépésekben állítható
- Nemesacél készülékház
- Egyszerűen rögzíthető az edény szélén
- Helytakarékosan tárolható
- Hálózati kábel hossza: 150 cm
- Készülék mérete: 85 x 390 x 130 mm
- Súlya: 2,5 kg
Főzőedény és egyéb kiegészítők nem tartozék, csak szemléltetik a termék használatát!
A csomag tartalma:
- 1 db SilverCrest SV 125 vákuumcsomagoló fóliahegesztő
- 1 db SilverCrest SSVS 1000 B2 sous-vide főzőrúd
- 6 db fóliatekercs, 6 x 3 = 18 méter légbordás sous-vide fólia (3 db 28 cm széles és 3 db 22 cm széles tömlő)
- 1 db 60 cm-es tömlő visszazárható tasakokhoz
- 1 db 60 cm-es tömlő tárolóedényekhez
- 1 db adapter nagyobb szelepátmérőjű tárolóedényekhez
- 1 db pót tömítőgyűrű
- 2 db magyar nyelvű használati útmutató (csomagolóhoz és a főzőrúdhoz külön)
Szállítási információk:
A megjelölésű termékeinket (kínálatunk 99%-a) saját készletről tudjuk szállítani, 1-2 munkanapos átfutással MPL-el, vagy 2-3 munkanapos átfutással FOXPOST csomagautomata esetén. Sikeresen véglegesített rendelését akár már másnap átveheti otthonában!*
Az elérhető szállítási módok és díjak megtekinthetők ide kattintva. Kérjük, vegye figyelembe, hogy csomagautomatába csak a kompatibilis méretű termékek szállíthatók (ez a mód csak azoknál a terméknél válsztható majd ki kosárba tétel után).
*munkanapokon, délelőtt leadott rendelés és MPL szállítás esetén