A sous vide (franc . sous = alatt, vide = vákuum) vagy vákuumos főzés egy különleges főzési módszer, amely során az elkészítendő terméket egy előzőleg légmentesen lezárt speciális műanyag tasakban alacsony hőmérsékleten vízfürdőben főzik meg . A főzési hőmérséklet 100°C alatt van, ezért ez a módszer kifejezetten kíméletes. Az alacsony hőnek köszönhetően a termékek molekuláris szinten lassabban változnak, ami révén a főzési eredmény omlósabb és szaftosabb lesz . Sous-vide főzés esetén a légmentes csomagolás révén a legtöbb íz- és tápanyag megmarad, ezért a vákuum alatt főzött ételek különösen ízletesek. Vákuum alatt a fűszerek íze is fokozódik. Ezért inkább kevesebb fűszert használjon és adott esetben utólag fűszerezze meg az ételt.
Illatos , omlós szaftos ételek - a kulcs : Sous Vide ( ejtsd szuvid ) főzés : Egy egyszerű és pontos reprodukálható főzési módszer, sokáig csak a top Shéfek titkos tudományának vélték és kizárólag Michelin csillagos éttermekben használták. A még ízletesebb és egészségesebb főzési rendszer lényege, hogy a ételt vákuum alatt sosu vide főző tasakba zárva - ételtől függően - rövidebb - hosszabb ideig "alacsony" hőmérsékletű cirkulált vízbe helyezve, az étel tökéletesen megfő. Csomagból kibontást követően igény szerint átsüthető. A vákuum csomagolásnak köszönhetően az étel megtartja az értékes összetevőit, hihetetlenül szaftos és omlós állagot biztosítva az ételnek.
A sous vide által főzött ételt lehűtés követőn akár 15 napig tárolható a hűtőszekrényben ezzel biztosítható, hogy akár előzetesen előkészíthetőek legyenek az élelmiszerek.
További előnye, hogy a maghőmérséklet pontosan szabályozható, mivel az alapszabály szerint: vízhőmérséklet = maghőmérséklet. Az ételek túlfőzése helyesen megválasztott hőmérséklet esetén tehát szinte kizárt, mivel az egyes összetevők legfeljebb a víz hőmérsékletét veszik fel.
- Sous-Vide multifunkcionális főzőeszköz
- Teljesítmény: 1200 W
- Minden 7 - 15 liter közötti űrtartalmú edényhez használható
- Hőfokszabályozás 30 °C - 95°C-ig (0,5°C-os lépésekben)
- Csíptetővel rögzíthető az edény szélén és állvánnyal elhelyezhető az edényben
- Stabil állvány az edény közepén történő használathoz
- Vákuumpároláshoz, alacsony hőmérsékletű pároláshoz, főzéshez, melegítéshez és melegen tartáshoz
- Praktikus és rugalmasan használható minden hőálló, legalább 15 cm magas edényben
- Érintőpaneles LED kijelző időzítővel és aktuális vízhőmérséklettel
- Intuitív kezelés az érzékelős gombokkal
- 99 órás és 59 perces időzítő: 1 perces lépésekben állítható
- Nemesacél + fehér műanyag készülékház
- Egyszerűen rögzíthető az edény szélén, vagy állítható a közepén a mellékelt állvánnyal
- Helytakarékosan tárolható
- Hálózati kábel hossza 120 cm
- Készülék mérete 120 x 94 x 389 mm
- 12 liter / perc áramlási sebesség, beépített keringető szivattyúval
- Súlya: 1050 g
- Főzőrúd átmérője: 60 mm
- Védettség: IPX7 (1m)
- Alacsony vízszint védelem
- Túlmelegedés elleni védelem
- Rozsdamentes acél fűtőspirál
- Rögzítőbilinc és állvány tartozék
- 4 előre beállított programmal (hús, hal, baromfi és zöldség főzéséhez)
- Tápellátás: 200-240V 50
Főzőedény és egyéb kiegészítők nem tartozék, csak szemléltetik a termék használatát!
Szállítási információk:
A megjelölésű termékeinket (kínálatunk 99%-a) saját készletről tudjuk szállítani, 1-2 munkanapos átfutással MPL-el, vagy 2-3 munkanapos átfutással FOXPOST csomagautomata esetén. Sikeresen véglegesített rendelését akár már másnap átveheti otthonában!*
Az elérhető szállítási módok és díjak megtekinthetők ide kattintva. Kérjük, vegye figyelembe, hogy csomagautomatába csak a kompatibilis méretű termékek szállíthatók (ez a mód csak azoknál a terméknél válsztható majd ki kosárba tétel után).
*munkanapokon, délelőtt leadott rendelés és MPL szállítás esetén